Ajatuksiini hiipii tuleva.

Eilen oli pakko saada kebab riisillä kun koulusta pääsin ja syödessäni mietin, keinoja miten saan kebabia laihdutuskuurin aikana. Mieli ei siis ole vielä tajunnut, että rankat ajat edessä. Katselin kebab annosta ja mietin mitä kaikkea siinä on terveellistä. Olihan siinä vähäsen salaattia, kurkkua, pippuri ja se liha. Valkoinen riisi ei ole sallittua eikä se kastike plus majoneesi. Miltä maistuu kebab ilman tuplakastiketta? Ei miltään. Nyt alkaa rapistua voittajafiilis ja pakko hakea vertaistukea kavereilta ja itkeä kebabin perään.

Heikko kohtani tulee olemaan ruuan vähyys, koska rakastan ruokaa. Annoksella pitää olla kokoa ja näköä. Toinen heikko kohtani on liha. Söisin kunnon läskipihvejä ja erilaisia kasslereita sekä kebabia vaikka kuinka paljon ilman salaattia tai muista lisukkeista puhumattakaan. Miten lisään salaatin ruokaan? Porkkana silloin tällöin ei taida riittää. Ja sitten kun salaatti on lautaselle saatu niin ruokajuomaksi vettä. Miten olisi kokis? Tai joku kiva mehu? Vesi on mautonta ja hajutonta.

Makea ei ole koskaan ollut ongelma. Paitsi nyt. Olen viimeisen puoli vuotta syönyt aina jonkun makean jutun ja joka ruuan päälle olisi kiva saada vaikka pala suklaata. En ymmärrä mistä tämä on tullut, koska aikaisemmin suolaiset naposteltavat, sipsit ja pähkinät, on ollut herkkua mutta nyt karkki ja ennen kaikkea suklaa.

Paljon pitää kyllä muuttaa ruokailutottumuksia eikä se helppoa tule olemaan eikä kukaan sellaista väitäkkään. Huomenna kirjoittelenkin siitä, kun olen ollut jo viikkoja sairaana ja laihduttaminen taitaa alkaa ilman liikuntaa, koska kipeänä ei saa urheilla. Mutta palataan siihen huomenna!

Kommentit

  1. Jos tavallista vettä ei maistuu, juo kuplavettä! Maustettu kuplavesi tuo sama iloa kun limsaa (ja kiva maku), jääkylmänä sitruunaviipalen kanssa yllätävän nami! Juon sitä itse paljon kun tekee limsaa mieli ja "tavallista" vettä ei aina maistuu.
    Sokeritonta mehua ei oo varmaan laihdutukseen haitallista mutta voi aiheuttaa makeanhimoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Erica! Pitää alkaa tota kuplavettä tekee. Kiitos hyvästä vinkistä.

      Poista
  2. Teet itse kebabia kotona. Voi laittaa pakkaseen ja sieltä ottaa aina annoksia, kun mieli tekee. Ei ehkä yhtä mehevän rasvaista, mutta kun paahtaa pakkasesta uunissa grillivastuksen alla niin hyvää on. 😊 ja erilaisia salaatteja kokeilemalla varmasti löytyy se mieluisin. Ei kannata tyytyä syömään vain sitä perus jääsalaattia tomaatilla ja kurkulla. Ja erilaisiin keittoihin saa tosi helposti ”hävitettyä” kaikkia kasviksia. Jättää vaikka perunaa ja sitä jotain lihaproteiinia vähemmälle. Kanakeitto esim. on loistava alusta mitä erilaisemmille kasvisvariaatioille chilin kera. Kunnolla mausteita ruokaan.
    Ja veden juonnin kanssa kannattaa harrastaa pullotekniikkaa, tulee juotua paljon enemmän kuin jos pitäisi juoda vain siitä vesilasista keittiössä. Ja tosiaan soda streamerillä välillä kuplavettä esim. ruuan kanssa. Kyllä vedenjuontikin on vähän tottumiskysymys ja kyllä sä siihen totut.
    Olipas ohjeita, nyt vaan ite noudattamaan kanssa. 😃😃
    (Ja pahimpaan suklaahimoon ehrmanin high protein chocolate pudding!!!!!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mysteerinina vastauksesta. Tossa oli monta hyvää pointtia mitkä täytyy ottaa käyttöön. Paitsi, että kebabia ei voi syödä ilman kastiketta 😂

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arkeen ei olekaan niin helppo palata.

Terveydestä on syytä olla kiitollinen.

Sairaalareissu jatkuu.